ТРИЗЛА И ПРОЛЕТЕР ДЕЛАТ ТЕРЕН

Општински лиги

Тризла и Пролетер се “братски” клубови. Го средија и го делат игралиштето кај Институтот. Играат во ист ден, во два термина. Во неделата Тризла загуби од Динамо Мажучиште со 1-2, а Пролетер изваде 3-3 со Кадино. Останати: Обршани – Тополчани 3-0, Козара З. – Чепигово 0-3 (сл.), Боротино – Кадица 1-5, Ц. Ѕвезда – Воѓани 4-0. В недела (10 ч.): Динамо – Кадино, Воѓани – Пролетер, Кадица – Ц. Ѕвезда, Чепигово – Боротино, Тополчани – Козара, Тризла – Обршани. Б – Лига (16 ч.): Братство Житоше – Канатларци, Клепач – Мукос, Беровци – Пелагонија П. Р. Претходно: Пелагонија – Кпепач 8-3, Мукос – Братство 1-1, Канатларци – Илинден 3-3.

Loading