“МАЈКИ” ПРЕМИЕРНО ВО ТОРОНТО

Најновиот филм на Милчо Манчевски “Мајки”, во кој главната улога ја толкува прилепскиот актер Димитар Ѓорѓиевски, премиерата ја доживеа во Торонто. Дел од кадрите, лани, се снимаа во неколку мариовски села. “Мајки” е експериментално филмска структура во која играниот филм се претвора во документарен.

Loading