“КАВКАСКИ…” НА МОТ

“Кавкаскиот круг со креда” од Брехт, во режија на Мартин Кочовски на прилепскиот театар гостува на 35-то издание на Млад отворен театар во Скопје в недела, на 19 септември. Публиката ќе ја види најдобрата македонска претстава на годинашното издание на МТФ “Војдан Чернодрински” и со која се затвори “Охридското лето”. Театарот со “Кавкаски…” приреди уживање за кумановчани, а на 29 овој месец уметничко доживување од висок ранг ќе имаат и битолчани.

Loading