“МИРЧЕ АЦЕВ” НА ЕТНО СОБИР ВО СРБИЈА

Во Бач, Србија, КУД “Мирче Ацев” ќе учествува вторпат на манифестацијата “Денови на европското наследство” од денеска до недела. Сплет игри и песни од Повардарие се дел од репертоарот на играорците. Ќе се претстават и македонски народни носии. Играорците се единствени учесници од земјава.

Loading