“СТУЈАРДЕСИ” НОВА ПРЕТСТАВА

МДС

За освежување од летните горештини доаѓаат “Стјуардеси” од Марк Камолети, во режија на Александар Димчески со новата комедија на Младинското драмско студио. Зборовите од хартија се пренесени на сцена со препознатлив аматерски и младешки дух на актерите. Прикажуваме што се случува кога забораваме што правиме, по кои патеки се движиме – велат од МДС. Во “ Стјуардеси” играат Александар Димчески, Дарко Карбески, Симона Ристеска, Ивана Дамјановска, Ангела Кочоска, а музиката и костимите се заеднички избор на екипата. Претставата е 33 премиера на МДС.

Loading