КРСТЕВСКИ ВО КОПЕР

Ликовниот уметник Златко Крстески се претставува со самостојна изложба на 28 цртежи и акварели, инспирирани од словенечкиот дел на полуостровот Истра во Покраинскиот музеј во Копер, Словенија на шестото издание на Меѓународниот фестивал на современа култура и уметност Копергроунд.

Крстевски учествува и со кооперативна мејл-арт уметничка акција “Либера Палмоходи”.

На фестивалот до денеска се има концерти, работилници, промоции на книги, перформанси и проекции.

Loading