ТЕШКО ВО СТРУГА

Шах

            ШК Прилеп е на Државно екипно првенство во Струга. Составот е: Тони Кироски, Славе Трајкоски, Дејан Ѓорѓиески, Горан Готовуша, Кире Николоски, Марјан Дамчески, Горан Трајкоски, Душко Стефановски и Васја Дамески. На стартот ремизираше 3-3 со Бизнис милениум, а загуби од Тетекс о 2,5 – 3,5. Целта е пласман на четврто место, а опстанок е до шесто. Учествуваат и Алкалоид, Гамбит, Кочани, Кисела Вода и Куманово.

            Првенството завршува в недела.

Loading