УТРИНСКИ ЧАЈ

Најдобриот чај што се пие наутро е  спас за летни настинки и кашлици. Такво е благотворното дејство на чајот од бозел. Обичајот денот да почне со чај е добар, оти е превенција од настинка, односно се пие додека сме здрави,  и се јакне имунитетот и организмот се штити од болести.

Билкарите препорачуваат чај од бозел. Се пие топол. Може и попладне. Добар “лек” е при првите знаци на кашлица. Предизвикува потење и лесно и и брзо се пречекува некоја настинка.

Сирупот од цвет од бозел е многу корисен.    

Loading