ВИЦ НА НЕДЕЛАТА

Пејојца се пораѓа во болница, вика од болки и му ја стега раката на Пејо.

Тој загрижен и вели:

– Љубов моја, многу ми е жал што мора ова да го трпиш!

А Пејојца му враќа:

– Ма уживај ајде, не си ти крив!


– Ало брат, разбрав жена ти ја чукнала колата.

Да не е повредена?

– Уште не е.

Се заклучила во бањата…


Ја донесле Пејојца во итната медицинска помош.

– Пак вие?

Вчера ве спасивме затоа што сте јаделе отровни печурки, а денес?

– Исто, синко. Останаа од вчера, па реков да не ги фрламе.

Loading