КРСТЕВСКИ ВО  УКРАИНА И ВО МОСКВА

Нашиот уметник Златко Крстевски учествува на меѓународната изложба на минијатури во Украина, за 150 годишнината од уметничкиот роденден на сликарот Василиј Кричевски. Делото е во комбинирана техника.

Паралелно Крстевски учествуваше и на интернационалната изложба во Галеријата на Руската академија на уметност во Москва, со неколку сатирични акварели со мировни тематики за  2024.

Loading