ПРОГРЕС НА ИРИНА ЈОВАНОСКА

Стрелаштво

Нови успеси на стрелците од клубот Херој Прилеп. На 27. традиционален турнир “Ристо Танев” во Кавадарци, третото место во дисциплината воздушна пушка го освои Ирина Јованоска. Тренерот Трајче Дамевски е задоволен од напредокот. На овој натпревар е пласирана веднаш под фаворитите, Анастасија Мојсовска од Охрид и Мартин Ангелески од Прилеп, двајцата членови на скопски Стрелец.

Следи финален натпревар на најдобрите од Купот, во Битола.

Loading