ЧУДО ЗА 10 МИНУТИ СО ЗАПАЛЕН ЛИСТ ОД ЖАЛФИЈА

Жалфијата е позната лековита билка. Се користеле за истерување на зли духови и за лекување на бројни болести. Затоа ја нарекуваат кадица. Има широка медицинска примена. Лековитоста потекнува од испарливите етерични масла. Лековита е доколку се вдишуваат нејзините испарувања. Без разлика дали е лето или зима, дали прозорците по цел ден се отворени или затворени, воздухот во домот никогаш не е како оној надвор, бидејќи е исполнет со микроорганизми. За да се ослободите од непожелните материи, воздухот дома  се чисти со жалфијата. Со чадење, кадење на просторијата со жалфија се уништуваат дури 94 отсто од бактериите во воздухот. Воздухот е чист и следниот ден.

Земете суви листови жалфија, свиткајте ги во ,,стапче,,, запалете го едниот крај и веднаш изгасете го. Потоа ќе продолжи да жари и да чади. Ако вака постапите неколку дена со ред, ќе спречите главоболки, кашлица и респираторни инфекции, намалување на ризик од болести, хроничен умор и астма.

Loading