АПЧИЊА ЗА ЗДРАВИ

Ако главата не умее јазикот да го сопре, тој може и да ја сотре.


И малите работи стануваат големи ако се работат со големо срце.


Сеуште никој не се пожалил од многу привилегии.


Кој работи тој и греши, но тоа не смее да му постане обврска.


Кој му зема мерка на народот треба да се очекува да владее без мерка.


Што би било кога се што било во кафеана би било пијано?!


Кога народните избраници ќе се одвојат од народот ќе мора д си најдат друга почва за нозете.


Loading