АПЧИЊА ЗА ЗДРАВИ

Откако ќе се победите себе си, може да сметате дека ќе бидете непобедлив.

x

Слободата нема да биде тоа, ако се злоупотребува.

x

Повеќе нема да има кумови. За име ќе си го прашаш соседот.

x

Сеуште нема универзитет на кој ќе се учиме од сопствените грешки.

x

Ако пливате во долгови не ги потопувајте бродовите.

x

Просвет(л)ете се пред да ви се стемни.

x

Колку повеќе те мразат, толку повеќе вредиш.

“Д-р Хаџи-Васков”

Loading