„УСПЕСИ И ЗАГОВОРИ“ ОД СТОЈАН АНДОВ

andov„Успеси и заговори 1993 година“ од политичарот, публицист, прв претседател на Собранието на Макеоднија, Стојан Андов, беше претставена во библиотеката. За најновото остварување на Андов, во кое тој пишува за круцијални настани во земјата. Во посебно поглавје и за улогата на  Љубомир Фрчковски, говореа Раде Силјан, Љупчо Арсовски, Љубомир Гајдов, Блаже Миневски и Јордан Плевнеш.

Андов е автор на мемоарски, публицистички и литературни дела, кои предизвикаат љубопитство кај критички настроените проследувачи на нашите историски, политички, општествени и литературни збиднувања.

Loading