ИЗЛОЖБА НА ДЕЛА ОД ЛЕСНОВСКАТА КОЛОНИЈА

Во ликовниот салон на ЦК „Марко Цепенков“ отворена е изложба на дела од Лесновската ликовна колонија, што ја организира ДК „Злетовски рудар“ од Пробиштип. Колонијата има меѓународен карактер. Низ годините учествувале бројни уметници од земјата, од Русија, Бугарија, Англија и Србија, кои инспирирани од убавата природа создале  вредни уметнички творби.

Loading