ЛИСТОВИТЕ ОД МОРКОВ СЕ СМРТ ЗА РАКОТ

listovi-od-morkov-smoothie-04

Освен плодот, ливчињата од морковот се имаат детоксикациско дејство на црниот дроб и на целото тело. Тие се богат извор на минерали и витамини. Некои сметаат дека се полековити од коренот. Содржат поголемо количество на витамин Ц од коренот и повеќе витамин К од било кој друг зеленчук. Позитивно делуваат на метаболизмот и спречуваат развој на туморите. Ефикасни се против непријатен здив, воспаленија на непцата и при забоболка.

Листовите се користат во салати и омлети. Чајот го прочистува организмот.

Loading