НАЈГЛЕДАНИТЕ КОМЕДИИ НА СЦЕНАТА

За викендов во театарот

Za publikata pak Od kol na kol

Ансамблот на театарот викендов на репертоарот ги поставува двете најгледани комедии последните години. На сцената вечерва од 19.30 часот ќе биде изведена “Од кол на кол”, која од 2008 година е одиграна 110 пати, а утревечер – сабота е “Премиера во…” играна преку 30 пати.

Двете се урнебесни комедии, во кои се опишуваат настани и случки  од секојдневието и се блиску до публиката. Режирани се од мајсторот на комедијата, Коле Ангеловски.

Цената на биетите е симболична, 60 денари.

Инаку, во театарот се подготвува новата претстава “Во сенката на ветрот” од Пол Егон, во режија на Југослав Кочоски.

Atraktivna komedija -  Premiera vo

Loading