ПРЕВОЗ БЕЗ ЛИЦЕНЦА

Полицијата поднесе кривична пријава против 54 – годишен прилепчанец, бидејќи вршел превоз без лиценца. Тој се сомничи за  кривично дело „вршење јавен превоз без поседување лиценца”.

Од јуни до декември лани, во 18 наврати на територијата на Прилеп и околните села извршил јавен превоз на стоки – различни дрвни сортименти за повеќе физички и правни лица со товарно моторно возило „ФАП” во негова сопственост, без да поседува важечка лиценца издадена од Министерството за транспорт и врски. 

Loading