УЧЕСТВО НА БАЛКАНСКО

Џудо

Seisin-Struga-open-2016-vo-stroj

Прилепските џудисти работно влегуваат во летниот период. Од денеска до недела е Балканијадата во Скопје. Од ЏК Сеишин информираат дека двајца членови се во составот на репрезентацијата на Македонија. Во пионерска конкуренција до 66 кг. Кристијан Тошески и до 73 кг. Орде Трајкоски, ќе се обидат да стигнат до позитивен резултат. Третиот репрезентативец до 73 кг., државниот шампион Јован Најдоски, ќе отсуствува поради повреда.

В недела дел од членовите на Сеишин ќе учествуваат и на европскиот куп во Солун, Грција.

Loading