НОВИОТ ЧОВЕК СО ФЛОМАСТЕР

Прва изложба на Давид Дамјаноски

Interes za izlozbata na mladiot Damjanoski

„Ако со читањето се понира во душата на личностите кои стојат зад книгите, така со цртежите се разоткрива на некој можеби не толку болен начин, оној кој ги создава“. Тоа е заднината на првата изложба со 24 цртежи, насловена “Homo novus” на 17 годишниот ученик во Гимназијата “Мирче Ацев”, Давид Дамјаноски, што беше отворена во галеријата од ЦК “Марко Цепенков”.

Љубителот на пишаниот збор и на патувањата, обожува да открива нови светови со цртањето. Новиот човек прикажан низ апстракциите со црн фломастер го откривал година ипол. 

Damjanoski so semejstvoto i mentorot Marta Makreska

Loading