КУД „ПЕРЕ ТОШЕВ“ И В ГОДИНА ВО БЕЛГРАД

Makedonska pesna pod Avala - Kud Pere Tosev

Со кадифените гласови и инструменталната придружба, членовите на КУД „Пере Тошев“ обезбедија учество и в година на Меѓународниот фестивал „Заиграј – Запеј“ во Белград. Како единствени учесници од Македонија, воодушевија на интернационалната манифестација на која имаше учесници и од Русија и Грција. Изведоа 10 композиции кои ги растреперија срцата со македонскиот мелос и песна под координација на Славчо Мирчески.  

Loading