ЗБОГАТЕНА ЛИТЕРАТУРАТА ВО БИБЛИОТЕКАТА

BibliotekataДел од новите наслови од саемот на книгата во Скопје ќе се најде на рафтовите во библиотеката. Збогатен е книжниот фонд со неколку десетици изданија на најпознатите издавачки куќи во Македонија. На читателите им се достапни литературните хитови, преведени на македонски јазик, “Чиракот на архитектот” од Елиф Шафак, “Девојката во пајакова мрежа” од Давид Лагеркранц, “Лов на тигар” од Џејмс Патерсон,… потоа домашните, “Умрен човек” од Игор Џамбазов, “Луна” од Винка Саздова….

Loading