ГРАДИНА В ЧИТАЛНА

Библиотека

Nov lik za citalnataОбновена е средната читална од Библиотеката. Покрај новиот покрив, осветлен е просторото со нови светилки. Читателите имаат на располагање и нови бироа и маси за компјутерите. Централниот дел го краси бонсаи градина за освежување на очите и за атрактивност на просторот. Амбиентот наликува на чудесно место за пријатни дружења со книгите.

– Со ботаничката градина се облагороди просторот. Инвестиравме 550 илјади денари, обезбедени од локалната самоуправа – вели Петар Петрески,  директор.

Читалната, која едновремено е и интернет клуб, наскоро ќе се осовремени со 10 нови компјутери. Се очекува да се обнови и ентериерот во одделот за деца.

Loading