ПРИЗНАНИЈА ЗА КРВОДАРИТЕЛИТЕ

Krvodaritelite so golemoto srceЦрвениот крст во соработка со локалната самоуправа доделија благодарници на крводарителите кои дарувале 50, 25 и 10 пати. Лани биле собрани над 2.373 единци од скапоцената течност.

– Крвта не може да се произведе, но со доброволното дарување и хуманиот гест, спасени се многу човечки животи. Се надеваме дека прилепчани ќе продолжат со дарувањето крв – истакна градоначалникот Марјан Ристески за Денот на крводарителството, 17 март.

Loading