ПОДГОТОВКИ СО ИНТЕРНЕТ

Шах

Здружението на лица со оштетен слух продолжува со спортските активности, а особено е значајно полето на шахот, каде се постигнуваат високи резултати. Подготовките за наредните искушенија се со помош на технологијата. Преку интернетот можат да се следат сите најнови партии во светот на овој спорт.

– Благодарност до “Телекабел” за бесплатната кабелска телевизија и интернетот. На адекватен начин, преку добри пласмани ќе се одолжиме – вели секретарот Диме Башески.

Паралелно траат подготовките за настапот на Игрите без граници.

Loading