ЗИМСКИ ТЕАТАРСКИ РЕПЕРТОАР

Scena od Ajnstajnovite sonistaАнсамблот на театараот ја стартува годишнава сезона в недела од 11 часот со претставата за деца „Волшебникот од Оз“. Во понеделник е изведбата на „Ајнштајновите соништа“ во режија на Слободан Унковски.

Наскоро почува подготовката на проектите за годинава, подддржани од Министерството за култура. Прва е претставата „Хамлет во село Долна Мрдуша, општина Блатуша“ од Иво Брешан во режија на Кирил Петрески.

Loading