„ЗЛАТНИКОТ“ КАЈ СОКОЛОСКИ

Sokoloski sreknikСтариот обичај и традиција за прославување на православната Нова година со мазник во кој се крие паричка, не одмина и во Друштвото за наука и уметност. Среќа и бериќет цела година ќе го следи Круме Соколоски, долгогодишен член и поранешен претседател на ДНУ, кому му “падна” паричката при вртењето на мазникот.

На традиционалното дружење присуствуваше и градоначалникот Марјан Ристески. 

Loading