НА ТУРСКО КАФЕ И ФИЛМ В КИНО

Во понеделник, во 16 ч. во киното Мис Стон ќе се густира традиционално турско кафе приготвено од млади девојки облечени во турска женска носија. Како дополнителна нота, ОД 18 ч. љубителите на филмови ќе уживаат во проекцијата на турскиот филм “Љубовта ги сака случајностите”.

Во соработка со локалната самоуправа, организатор е институтот Јунус Емре од Скопје кој вакви активности ќе приреди и во повеќе градови. 

Loading