КНИГИ ЗА НЕРВНО

Донација на библиотеката за болницата

Knigite za moralna poddrska na pacientiteЗа месецот на книгата, библиотеката донираше книги за пациентите во невропсихијатриското одделение на болницата. Директорот Петар Петрески изјави дека симболичниот чин е почеток на соработката меѓу двете институции. Тој акцентира дека има место за проширување на односите со нови содржини во интерес на пациентите.

Д-р Јохан Ѓорѓиоски се заблагодари за подарокот, потенцирајќи дека книгата е моќен медиум и може да одигра позитивна улога во побрзото закрепнување  на пациентите додека престојуваат во болницата.

Договорена е нова донација за празникот Св. Никола.

Loading