АТАНАСОСКИ ВО МКЦ ВО СКОПЈЕ

Unikatnoto delo na Atanasoski„Ветрогон“ е новата поставка на инсталација од нашиот уметник Атанас Атанасоски поставена во МКЦ во Скопје. На уникатен уметнички ракопис, создадена е инсталација од растение.

– Делото е создадено од трн под името ветрогон што го има во изобилство во околината. Растенијата се моја творечка преокупација – вели Атанасоски, кој имал самостојни и групни изложби не само во градов, во Македонија, туку и во странство.

Loading