ТОРТА ЗА ГОДИШНИНАТА НА ГРАДИНКАТА

Кривогаштани

Rodendenska sveka za  Veselo strkceГрадинката “Веселото Штркче” во Кривогаштани го прослави првиот роденден. Се радуваа не само децата од најрана возраст, туку и родителите и градоначалникот Тони Заткоски. Се потврди дека постоењето е оправдано. Преку дружењата, децата влегуваат поподготвени во образованието.

Општината со забрзано темпо работи и на отворањето дневен центар за деца од предшколска возраст во селото Обршани. 

Loading