МИЛЕ ПЕТРЕСКИ СЕ ВРАЌА ПО 36 ГОДИНИ

Пинг – понг

Според најавите од суперлигашот Младост во екипата после долги 36 години се враќа легендарниот Миле Петрески (56). Заминал во скопски Гранит. Сега нема клуб, бидејќи кариерата привремено ја завршил 2011 година во 11 Октомври од Скопје. Ја прифатил поканата за помош на матичниот клуб. Наесен ќе биде покрај тренерот Зоран Јованоски, соиграчите Ѓоко Јочкоски и Гоце Тошески.

Петрески бил 11 пати првак на Македонија.

Loading