МЕДОТ Е ЛЕК

Medot e zdarva hrana i biznisПод  мотото “Медот и пчелните производи инвестиција во вашето здравје” под отворено небо се отвори тридневното петто издание на традиционалниот фестивал на медот, организиран од здружението Братство.

Дваесетина пчелари го промовираат медот за здрава еколошка храна, која не е доволно присутна на трпезите. Одгледувачите велат дека медот и пчелните производи се и лек, потврден од медицината.

Градоначалникот Ристески ја акцентира важноста на здравата исхрана за правилен психофизички развој.                                                 

Loading