МЕДИТЕРАНСКО СРЕБРО

Карате

Секоја недела нов успех на ката тимот од КК Ронин. Близначките Маријана и Мишела Димоски со Поликсенија Јованоска блеснаа со сребрен медал и на Медитеранското сениорско првенство во Бар, Црна Гора. Второто место е достигнато во силна конкуренција. Во полуфиналето совладана е Хрватска, а во финале е доживеан е единствениот пораз од Турција. Конечен редослед: Турција, Македонија, Хрватска, Египет.

Претстојат Балканијадата во Охрид и Светското во Германија.

Loading