Крстески на изложба во Холандија

Стрип уметникот Златко Крстески изложува на меѓународната изложба “Living fast” во холандскиот град Алпен, продолжувајќи со интернационалната презентација. Се претставува меѓу 120 уметници од 32 земји. Крстески неодамна доби бронзена плакета на изложбата за карикатура и современа илустрација “Златна Панда” во Пекинг. Негово дело беше дел од “Новосадскиот стрип викенд”.

Loading