ПРЕТСТАВИ ВО ОФИЦИЈАЛНА ПРОГРАМА МТФ

ПРЕТСТАВИ ВО ОФИЦИЈАЛНА ПРОГРАМА   МТФ 

 

Петок, 10 јуни

Поч. 19,00 ч.

Сцена: Центар за култура М.Цепенков

ХАМЛЕТ   В.Шекспир, режија Дејан Пројковски

Драмски театар – Скопје

Сабота, 11 јуни

Поч. 19,30 ч.

Сцена: Театар В.Чернодрински

АНТИЦА Ристо Крле, режија Бранко Брезовец

НУЦК Марко Цепенков Театар Војдан Чернодрински Прилеп

 

Поч. 22,00 ч,

Сцена: Центар за култура М.Цепенков

ОБИЧНА ПРИКАЗНА Марина Ладо, режија Љупчо Ѓорѓиевски

-Народен театар -Битола

 

Недела , 12 јуни

Поч. 19,30 ч,

Сцена: Театар В.Чернодрински

НОРА   Ибзен, режија Никола Ристов

НУЦК Ј.Х.К Џинот -Театар Велес

 

Поч. 22,00 ч.

Сцена: Центар за култура М.Цепенков

АРАПСКА НОЌ Роланд Шимилсдсинг, режија Слободан Унковски

-Турски театар Скопје

 

Понеделник, 13 јуни

Поч. 19,30 ч

Сцена: Театар В.Чернодрински

ОРКЕСТАР   Жан Ануи, режија Наташа Поплавска.

-Албански театар – Скопје

 

Поч. 22,00 ч,

Сцена: Центар за култура М.Цепенков

СПИНОЗА Гоце Смилевски, режија Зоја Бузалковска

-МАЛ ДРАМСКИ ТЕАТАР БИТОЛА

 

Вторник, 14 јуни

Поч. 19,00 ч,

Сцена: Театар В.Чернодрински

СИЛВИЈА – Алберт Рамсдел Гурнеј,режија Драгана Милошевска

-НУЦК Трајко Прокопиев – Театар Куманово

 

Поч. 21,00 ч.

Сцена: Центар за култура М.Цепенков

БЕСОВИ Ф.М Достоевски по драматизација на А.Ками,режисер З.Славенски

-Македонски народен театар – Скопје

 

Среда, 15 јуни

Поч. 19,30 ч.

Сцена: Театар В.Чернодрински

ГЕНОЦИД-21 Љубиша Георгиевски, режија Владлен Александров

Драмски театар – Скопје

 

Поч. 22,00 ч,

Сцена: Центар за култура М.Цепенков

ВИСТИНСКИОТ МИНХАУЗЕН Григориј Горин, режија Ненад Витанов

НУЦК Антон Панов – Театар Струмица

 

Четврток, 15 јуни

Поч. 20,00 ч.

Сцена: Центар за култура М.Цепенков

ПРЕТСТАВА ПО ПОКАНА ЗА СВЕЧЕНОТО ЗАТВОРАЊЕ

РОМЕО И ЈУЛИЈА

МНТ – Скопје

Loading