СОНЧЕВ ПОХОД НИЗ ШТАВИЧКО

Картушовите планинари изведоа марш од селото Штавица до предавателот на месноста Слива, го посетија манастирот Свети Димитрија над селото Прилепец до Прилеп. На сјајот на сонцето уживаа и рекреираа, иако патеката е напорна и бара добра физичка подготвеност. Пешачките задоволства траеле пет часа, а викендов ќе шеткаат до Копанки.

Loading