БИБЛИОТЕКАРСКИ МЕЧ

Државен натпревар за млади библиотекари има денес во градската библиотека. Учествуваат триесетина библиотекари од земјава, а утре е изборот на најдобар рецитатор. В недела се прогласуваат најдобри лични творби. Манифестациите се дел од одбележувањето на месецот на книгата и 65 години библиотекарска дејност.

Loading