КРАН ЈА “ТОВАРИ” КУЛАТА

Висок како змија се јази по воздухот и носи со себе парчиња потребни за тринаесеткатницата. Дали се сателитски предаватели за медиуми, или се современи изуми на технологијата од телекомуникацискиот сектор, кои ќе зрачат од вишно небо не е важно. Важно е што кранот ја зафатил цела улица и се инати дека, иако стар, може да “дига” и потешко.

Loading