74 ГОДИНИ ТЕАТАР

Годишнина Театарот “Војдан Чернодрински” утревечер ќе прослави 74 години од формирањето, од денот кога завесата се кренала на 18 февруари 1950 година со изведбата на претставата “Кир Јања” од Ј.С.Поповиќ,…

Loading

ЦРТЕЖИ  НА РОДОЉУБ АНАСТАСОВ

Изложба “Визии – Глава полна со луѓе” е изложбата со дела од доајенот на  македонското сликарство, Родољуб Анастасов што ќе биде отворена во ликовната галерија од ЦК “Марко Цепенков” во…

Loading

ПАРИ ЗА ПРЕТСТАВИ, КОНЦЕРТИ…

Со годишната програма на Министерството за култура, финансиски поддршка од национален интерес, се нуди квалитет, креативни и иновативни изрази, реноме и поддршка на млади уметници. Во Прилепфинансиски ќе се следат…

Loading

ПРИЛЕПЧАНИ ТРЕБА ДА ЗНААТ И ЗА ОСТАНАТИТЕ 95%!

Пале Печијареска Матеска: По отчетот на градоначалникот, со свој фејсбук статус се јави и Пале Печијареска Матеска, вработена во локалната самоуправа. Таа важи за човек кој ги познава состојбите во…

Loading

ПОВЕЌЕ ПАРИ ЗА ИКЕБАНИ, ОТКОЛКУ ЗА КАПИТАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ?

Реакција на СДСМ – Прилеп “Градоначалникот Борче Јовчески одамна загубил контакт со реалноста. Тој е најголемата елеметарна непогода која го зафатила Прилеп”. Ова го вели опозициската СДСМ. – Неспособноста да…

Loading

СО ШТЕДЕЊЕ ДО ПОУБАВ ПРИЛЕП

Отчет на градоначалникот Борче Јовчески за досегашното работење – Наследениот долг од пет милиони е сведен на 800 илјади евра Држејќи до должноста пред граѓаните, градоначалникот даде отчет напишан на…

Loading

ПИСМЕНОСТА ВО МАРУЛ (229) – 3 ДЕЛ

Фељтон: Томе Велјановски     Вечерта во саботата на градски Велигден весел глас од гајда и весели викотници се слушна од дворот на Петрески Ванѓел Бабјакот. Повод веселбата беше поради неговиот дваесет…

Loading

ИЛАЧ ЗА ЗГЛОБОВИ

Некои луѓе не можат да одат поради силни болки на колената. Но, постои напиток кој не може да направи атлетичар, ама може дрстично да влијае на вижењето. Рецептот е добар…

Loading

СТОТИНА ВРАБОТЕНИ СО ДОГОВОР НА ДЕЛО НА УЛИЦА

Протест во болницата Протестираа стотина вработени со нерешен статус во болницата. Станува збор за лекари, медински сестри, болничари, возачи, хигиеничари…, од кои дел се ангажирани и по 7 години, ги…

Loading

ГОРАН КОЛОНЏОСКИ Е НОВ КОМАНДИР НА ПОЛИЦИЈАТА

Инспекторот од криминалистичката полиција во Прилеп, Горан Колонџоски, е новиот командир на полициската станица. Советниците, на последната седница, меѓу тројца кандидати, дадоа виза тој да го замени досегашниот Дарко Цуцулоски.…

Loading