АПЧИЊА ЗА ЗДРАВИ

Зависници не можат се зборуваат за независност.

*

Глупите се фалат со она од што паметните се срамат.

*

Не не’ поставувајте на шини кои не водат никаде.

*

Превентивата секогаш е поефикасна од репресијата.

*

Употребувајте ги рацете, а каде треба и клоците.

*

Во политиката не може да има непријатели туку само неистомисленици

*

На раководни функции не може да има индивидуи без биографии.

“Д-р Хаџи-Васков”

Loading