ПРОГРАМА ЗА 51. МАКЕДОНСКИ ТЕАТАРСКИ ФЕСТИВАЛ „ВОЈДАН ЧЕРНОДРИНСКИ“ ПРИЛЕП 10 – 17 јуни 2016

Петок, 10 јуни 

19.30 Ликовна галерија – Изложба „Житни полиња“ од Владимир Темков

Ликовен салон – изложба „Град“ од Атанас Ботев

20.00 Свечено отворање – ЦК „М. Цепенков“ – Доделување на награди за животно дело

„ИМЕ“, режија Нени Делместре – Театар Комедија Скопје

24.00 – театар „В. Чернодрински“ – „Мртви уши“ – испитна претстава од ФДУ

Сабота, 11 јуни

19.00 – ЦК „М. Цепенков“ – „ЈОВ“, режија Сашо Миленковски – Драмски театар

22.00 – театар „В. Чернодрински“ – „РЕВИЗОР“, режија Анддреј Цветановски – театар Куманово

23.00 – црква Св. Никола – Варош – „Дафина од Серез“ од Тихомир Стојаноски, режија Слободанка Чичевска

24.00 – ЦК „М. Цепенков“ – „Последната ноќ“ од И. Вилквист, режија Андреј Цветановски

Недела, 12 јуни

20.00 часот – театар „В. Чернодрински“ – „Класен непријател“, режија Теа Беговска – театар Велес

22.00 часот – ЦК „М. Цепенков“ – „ПРОМЕТЕЈ“, режија Дејан Пројковски – Турски театар

Понеделник, 13 јуни

12.00 – фоаје ЦК „М. Цепенков“ – Промоција на театарска литература

19.00 – театар „В. Чернодрински“ – „Арсеник и стари тантели“, режија Куштрим Бектеши – Албански театар

22.00 – ЦК „М. Цепенков“ – „СУД“,  режија Дамјан Читкушев – Театар Штип

24.00 – театар „В. Чернодрински“ – „Обѕрни се во гнев“ – режија Кристина Димитрова

Вторник, 14 јуни

11.00 – театар „В. Чернодрински“ – „Пепелашка“, режија Деан Дамјановски – Театар за деца и младинци Скопје

19.00 – ЦК „М. Цепенков“ – „НИ ЌАР НИ ЗИЈАН“, режија Синиша Ефтимов – Театар Струмица

22.00 – театар „В. Чернодрински“ – „СТАРИЦАТА ОД КАЛКУТА“, режија Софија Р. Петрушева – Театар Велес

24.00 – ЦК „М. Цепенков“ – „Животот е магичен круг – ЕФТА“, режија Мето Јовановски – испит по актерска игра

Среда 15 јуни

12.00 – фоаје на ЦК „М. Цепенков“ – Промоција на театарска литература

19.00 – театар „В. Чернодрински“ – „АЈНШТАЈНОВИТЕ СОНИШТА“ -Театар „Војдан Чернодрински“ и Театар Навигатор Цветко

22.00 – НТ Битола – „КРАЛСКИ ИГРИ“, режија Љупчо Ѓорѓиевски, НТ Битола

24.00 – театар ,,В.Чернодрински,, – ,,Централ парк запад,, од Вуди Ален, режија Игор Ивковиќ

Четврток, 16 јуни

12.00 – фоаје на ЦК ,,М. Цепенков,, – Промоција на театарска литература

19.00 – театар „В. Чернодрински“ – “ПАРЛАМЕНТАРКИ“, режија на Ненад Витанов – театар Охрид

21.00 – ЦК „М. Цепенков“ – „ЖИВОТОТ Е ПРЕКРАСЕН“, режија Александар Морфов – МНТ

Петок, 17 јуни

12.00 – фоаје на ЦК „М. Цепенков“ – Прес конференција

20.00 – Свечено затворање на фестивалот – Доделување на награди

„Кармина Бурана“, диригент Иван Еминовиќ – МОБ

Loading