ТУРНИР ВО БАСКЕТ „ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ“

КК Марфил Спорт, во соработка со локалните компании и поддршка од Општината организира за викендов тридневен баскет турнир за одбележување на 144 годишнината од раѓањето на најголемиот револуционер Гоце Делчев и 60 годишната од формирањето на првиот кошаркарски клуб. Турнирот ќе се одржи во спортската сала во СОУ „Ристе Ристески – Ричко”.

– Почеток е на баскет приказна која Општината ја почна за да се зголеми рејтингот на баскетот и водењето на здрав начин на живот. Се надеваме дека ќе прерасне во традиција – најавува Христијан Аврамоски.     

Системот на натпреварување е во три категории.

Loading