НОВО ИЗДАНИЕ НА БАЛКАНИКА

Inovacii na Balkanika bendГрупата Балканика снима нов видео материјал на сплет од народни композиции изведени во живо. За новогодишните и божикните празници, се спрема гала свирка со мега хитови за изненадување и за расположение. Аудио материјалите се во продукција на Мендо Ташкоски, а видеото е на Фото Дано.

Покрај Ташкоски на хармоника, клавијатури, гајда и кавал, во групата свират и пеат Роберт Ристевски – вокал, Љупчо Тумбоски – виолина, Димитар Настески- кларинет и саксофон, Роберт Стојчески – клавијатури и Емил Велкоски – ударни инструменти.

Loading