ПРЕТСТАВИ ВО ПРИДРУЖНА ПРОГРАМА

Петок 6 јуни 24,00 ч.

Сцена:Театар В.Чернодрински

DIES IRAE

Испит на студентите по актерска игра од трета година при ФДУ Скопје во класата на вонреден проф. Мими ТАНЕВСКА и демонстратор Нела ВИТОШЕВИЌ

Сабота 7 јуни 21,00

Сцена:Во дворот на црквата Св.Никола во Варош

Културен Центар Скрб и утеха-Тиха

“ЗАВЕТ” Молитвен – литургиски театар

режија Тихомир СТОЈАНОВСКИ

Сабота 7 јуни 22,00 ч.

Сцена:Театар В.Чернодрински

Копродукција Дом на културата „Тошо Арсов“ Виница и

Факултет за драмски уметности Скопје

ЛИЗЕЛОТА ”

Автор Жолт ПОЖГАЈ

режија Саша НАЦЕВСКИ

(дипломска претстава на студент од отсекот театарска режија во класата на вон. проф. М-р Златко СЛАВЕНСКИ, пом. асс. М-р Куштрим БЕКТЕШИ и проф. Слободан УНКОВСКИ)

Недела 8 јуни – 24.00 ч.

Сцена:Театар В.Чернодрински

ФДУ Скопје

ШАХ- МАТ, ЉУБОВ МОЈА

Ивана АНГЕЛОВСКА

Краток драмски текст на Мила ЈОВАНОВИЌ студент по драматургија во класата на вонреден проф. Маја СТЕВАНОВИЌ

Понеделник 9 јуни – 24.00 ч.

Сцена:Театар В.Чернодрински

Продукција АУДЕНЦИЈА

НЕ СЕ КЛАДИ НА ЕНГЛЕЗИ

Автор Владимир ЃОРЃЕВИЌ

режија Синиша ЕФТИМОВ

Вторник 10 јуни – 24.00 ч.

Сцена:Театар В.Чернодрински

Австралиско македонски театар од Сиднеј

Australian Macedonian theatre of Sydney

БОРЕЊЕ СО МЕЧКА

Автор Душан РИСТЕВСКИ

Режија Стефо НАНЦУ

Среда 11 јуни – 24.00 ч.

Сцена ЦК,, Марко Цепенков,,                                                     

“КАМИНОТ”

Автор Маргарит МИНКОВ

Режија Васил МИХАИЛ                                                   

Четврток 12 јуни – 24.00 ч.

Сцена:Театар “В.Чернодрински”

Универзитет за аудиовизуелни уметности ЕСРА Париз-Скопје-Њујорк

Факултет за театарска уметност-катедра за актерска игра

СТИЛ

Испит – АКТЕРСКА ИГРА V, класата ја води: Доц. М-р. Роберт ВЕЉАНОВСКИ

Loading