БЛАГОДЕТИ НА ЈАБОЛКОВАТА КИСЕЛИНА

jabolkova-kiselinaЈаболковата киселина е богато издание на јаболкото и оцет. Располага со незамислив број на здравствени благодети. Затоа треба да биде дел од секоја трпеза.

Повеќето по маркетите не содржат скоро никакви важни нутрициенси. Содржината на благодетта е во здравата, свежа, органска и ферментација на јаболковиот сок. При зреењето хранливите и лековитите својства на јаболкото се зачувуваат и надополнуваат со новонастанати природни соединиенија. Сето ова само ја зголемува природната моќ на оваа течност.

Овој пијалок го стимулира метаболизмот за пад на телесната тежина. Помага во намалувањето на шеќерот во крвта. Содржи витамин, Ц, Е, А, Б1, Б2, Б6 како и бета-каротени и биофлавоноиди. Богата е со танини за дополнување на антиоксидансните ефекти. Застапени се калиумот, железото, флуорот, магнезиумот, калциумот, фосфорот и борот. Важни се за одржувањето на здрави коски и за стимулација на имуниот систем. Помага во отстранување на причините за дијареа. Се пие една чаша вода со 1-2 лажички јаболкова киселина.

Loading