БЛАГОДЕТИ НА ЈАБОЛКОВАТА КИСЕЛИНА

Јаболковата киселина е богато издание на јаболкото. Овој оцет ја минува конкуренцијата со незамислив број на здравствени благодети. Затоа треба да биде дел од секоја трпеза. Благодетот е во здравиот, свеж, органски и ферментиран јаболковиот сок. При зреењето, се зачувуваат хранливите и лековитите својства и се дополнуваат со новонастанати природни соединиенија. Така расте природната моќ.

Пијалокот го стимулира метаболизмот за намалувањето на телесната тежина. Помога во пад на шеќерот во крвта. Содржи витамини Ц, Е, А, Б1, Б2, Б6 како и бета-каротени. Богата е со танини за антиоксидансни ефекти. Застапени се калиумот, железото, флуорот, магнезиумот, калциумот, борот и фосфорот за одржувањето на здрави коски и за стимулација на имуниот систем. Напитокот помага во отстранување на причините за дијареа.

Се пие една чаша вода со 1-2 лажички јаболкова киселина.

Loading