ПРОТЕИНИ ПРОТИВ ДЕБЕЛИНА

Мрсните талози во стомакот се поврзани со дијабетес тип 2 и срцевите заболувања. Губењето на стомачните мрснотии се голема придобивка за здравјето и го продолжуваат животот. Мрсното ткиво се мери според обемот околу половината. Над 102 см. кај мажи и 88 см. кај жени е абдоминална дебелина.

Шеќерот е половина гликоза, половина фруктоза. Фруктозата се метаболизира значително преку црниот дроб. Кога се јаде многу шеќер, црниот дроб се преоптоварува и се претвора во маснотии. Со многу фруктоза, се акумулираат мрснотиите во стомакот и црниот дроб. Течниот шеќер е уште полош, оти завршува како повеќе калории. Пијалоците засладени со шеќер се зголемен ризик за дебелина.

Повеќе протеини се одлични за намалување на стомакот.

Со умерена исхрана со протеини се губи тежината. Се заситува организмот и расте метаболизмот. Со храна богата со протеини највидливи се ефектите на стомакот. Со подобри протеини се создаваат помалку масти. Нужен е раст на храната со белковини како јајца, риба, морски плодови, мешунки, ореви, месо и млечни производи. Ова се најдобри извори на протеини.

Рестрикцијата на шеќерите, скробот, е ефикасен начин за губење на  мрснотиите. Паѓа апетитот и се губат килограми. Добро е избегнување на бонбони, леб и сл. и балансирање со протеините.

Loading