ПРОЕКЦИЈА НА “ЧУВАРИ НА ФОРМУЛАТА”

Во киното Мис Стон

Филмот “Чувари на формулата” во режија на Драган Бјелогрлиќ, што е македонско, српска, црногорско словенечка продукција на 22 ноември, среда од 19.30 ч.  ќе биде премиерно прикажан во киното Мис Стон.

Филмот говори за екот на кризата од студената војна, кога група научници од Институтот Винча спроведуваат таен проект. Тие се изложени на смртоносна доза на радијација, а тајнат полиција ги носи на лекување во Париз. Францускиот медицински тим заклучува дека нивната состојба е критична и дека деновите им се избројани. Предлага, првпат, да се изврши деликатна и неизвесна интервенција, експеримент на живи луѓе или искрена желба да им се помогне.

Во филмот играат и Мики Манојловиќ, Драган Бјелогрлиќ…

Loading